NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Wat zijn de verwachtingen voor de energieprijzen?

2 Minuten lezen
verwachtingen energieprijzen

Door naar de verwachting van de energieprijzen te kijken, kan er een inschatting gemaakt worden of u goedkoper uit bent bij uw nieuwe woning als u een nieuw energiecontract afsluit. Helaas blijft het altijd bij verwachtingen en kan er nooit met 100% zekerheid gezegd worden hoe de energieprijzen gaan veranderen. Toch kunnen wij wel informeren wat de huidige verwachtingen zijn voor de energiepakketten voor uw huis.

De ontwikkeling van de energieprijzen

Door naar de ontwikkeling van de energieprijzen te kijken voor woningen, kan er een grove inschatting gemaakt worden van wat de prijzen in de toekomst mogelijk gaan doen. Om te beginnen bij 2016.

In het jaar van 2016 waren de energieprijzen enorm laag, bijna historisch laag. Dit was opmerkelijk want er werd wel een grote schommeling in de prijzen vastgesteld. Voornamelijk stroom begon in 2016 erg te fluctueren.

In 2017 stegen de prijzen in vergelijking met 2016. Verdeeld over het hele jaar stegen de verschillende soorten energie. Zo stegen stroom en aardgas het gehele jaar door en was er bij elektriciteit voornamelijk in heet laatste kwartaal van 2017 een grote stijging te zien. 

De energieprijzen van 2018 waren de hoogste van de jaren hiervoor. De kale energieprijzen voor de energie van een huishouden werden niet veel duurder. De stijging kwam voornamelijk door het toenemen van de Opslag Duurzame Energie, oftewel ODE. 

Ook in 2019 zijn de energieprijzen weer gestegen. Dit heeft voornamelijk te maken met de toegenomen energietarieven voor gas en stroom en de stijging in energiebelasting op gas. Meer informatie over de verwachtingen en de historie kunt u vinden op https://www.zelfenergievergelijken.nl/verwachting-energieprijzen/

De verwachting voor de energieprijzen in 2020

Wanneer u er over denkt om in 2020 over te stappen van energieleverancier voor uw huis, is het handig om te weten wat de verwachtingen van de energieprijzen zijn. Dit kunt u namelijk meenemen in uw beslissing.

Momenteel zijn is de verwachting dat de energieprijzen voor elektriciteit iets zullen dalen. Dit komt doordat er belasting op elektriciteit wordt verlaagt met ongeveer 2,7 cent per kWh. Deze daling blijft zich waarschijnlijk voortzetten. 

Wanneer wij naar de gasprijs kijken, is de verwachting dat hier de prijzen van gaan stijgen. Dit heeft alles te maken met het klimaatakkoord. De overheid wil het gasgebruik steeds verder terugdringen en ervoor zorgen dat wij meer overstappen op duurzame energie. 

De verwachting van energieprijzen op de lang termijn

Uit deze informatie kunnen wij concluderen dat ook in de toekomst de gasprijzen zullen dalen. Dit is namelijk een vorm van energie die het milieu zwaar belast. Om de gestelde klimaatdoelen te behalen wil de overheid dus dat wij overstappen op duurzame energie en van het gas af gaan stappen. 

Dit kan wel betekenen dat de andere, en voornamelijk duurzame energievormen goedkoper gaan worden voor uw woning. Wilt u besparen op uw energieprijzen? Dan is het goed om dit voornamelijk op gas te doen.

Gerelateerde berichten
Energie

Hoeveel kilowatt heeft jouw pelletkachel nodig?

2 Minuten lezen
Je hebt ervoor gekozen om op een duurzame manier je huis te verwarmen. Je wilt een pelletketel kopen. Echter zijn er nog…
Energie

Hoeveel providers en energieleveranciers zijn er?

1 Minuten lezen
Ben u op zoek naar een voordelig internet voor uw huis? Providers is de voordelige online partner. Maar wat heeft https://www.providers.nl/ eigenlijk…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *