NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

De beste tips voor een gezonder huis

1 Minuten lezen

Je gezondheid begint bij je omgeving. Als je een gezonde en veilige omgeving hebt zal je zelf ook gezonder zijn. Dit is wetenschappelijk bewezen. In dit artikel geven we een paar tips over hoe jij jouw huis veiliger en gezonder kan maken. Voor elke soort kamer zijn er uiteraard andere maatregelen. Daarom zijn ze voor jou al overzichtelijk op een rijtje gezet. 

Woonkamer 

  • Als je rookt, doe dit dan buiten of onder de afzuigkap. Rook blijft namelijk lang hangen en trekt in je meubels. Dit is erg onaangenaam voor jezelf, je huisgenoten of kinderen en bezoekers.
  • Koop als het kan duurzame meubels. Meubels die langer meegaan en niet schadelijk zijn voor het milieu zijn een goede investering voor later.
  • Installeer genoeg rook- en koolstofmonoxidemelders. De gewenste hoeveelheid voor een goede veiligheid is minimaal 1 stuk per verdieping. 

Buiten 

  • Veiligheid boven alles. Installeer sensoren op je lichten zodat je weet als er iemand aan komt. 
  • Gebruik zo min mogelijk giftige stoffen in je tuin zoals onkruidverdelgers. Een goed alternatief hiervoor is mest.
  • Hoe meer groen hoe beter. Planten zorgen voor frisse lucht en zien er ook nog eens mooi uit. In de zomer kunnen ze zelfs voor verkoeling zorgen door schaduwen. 

Kelder

  • Meet je kelder altijd op radon. Dit is een radioactief gas die kanker kan veroorzaken.
  • Probeer je kelder zo droog mogelijk te houden. In kelders is het vaak vochtig en dan komen er vaak veel schimmels. Een luchtontvochtiger kan dit verhelpen.
  • Tapijt in de kelder wordt streng afgeraden.Tapijten houden namelijk vocht vast waardoor de kans op schimmel groter wordt. 

Je gezondheid van jezelf en je gezin gaat boven alles. Dit begint bij je omgeving. Meer dan de helft van je leven breng je in huis door. Een gezonde en veilige woning is daarom dus erg belangrijk. Kijk voor meer tips, informatie en meubels op interwonen.

Gerelateerde berichten
Huis

Zelf bouwen aan een Ultimaker 3D printer

2 Minuten lezen
Ultimaker is als fabrikant van 3D printers een buitenbeentje in de positieve zin van het woord. De fabrikant kiest namelijk voor een…
Huis

Starcooling en hoe je met goede airco voor de gezondheid van je werknemers zorgt

1 Minuten lezen
Dit artikel geeft inzichten in hoe Starcooling.nl met airco’s en klimaatbeheersing kan helpen met de gezondheid van je werknemers verbeteren. Het is…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *