NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Dingen die je niet moet doen voor het slapen gaan

2 Minuten lezen
dingen vermijden slapen

Wist je dat je 30% meer kans hebt om obesitas te krijgen als je minder dan zes uur per dag slaapt.
Het lichaam en de hersenen van een mens hebben slaap nodig om te herstellen en de volgende dag weer fris te zijn. We moeten niet alleen proberen om voldoende te slapen, maar ook om goed te slapen. Een boxspring 180×200 is speciaal voor de grote jongens. In de blog ga ik het hebben over dingen die we vaak doen voor het slapen gaan, maar eigenlijk moeten proberen te vermijden.

Naar je telefoon staren

Overdag zitten de meeste mensen al uren op hun telefoon en hier gaan ze voor het slapen mee door. Dit is niet handig om verschillende redenen. Je hersenen hebben ten eerste rust nodig en die krijgen ze niet als je allemaal extra informatie (nieuws of berichten) gaat lezen. Ten tweede is het blauwe licht niet goed voor je slaap, want dat heeft invloed op je biologische klok en kan daardoor je slaap verstoren. Als je wilt gaan slapen moet je daarom ook het licht uit doen!

Veel eten of drinken voor het slapen

Persoonlijk eet of drink ik een uur voor het slapen niks meer, want anders heb je grote kans dat je naar de toilet moet. Niks is vervelender dan midden in de nacht wakker worden, want dat verstoort je nachtrust enorm. Het drinken van koffie of frisdrank is al helemaal niet slim, omdat daar cafeïne in zit. De kans is groot dat je dan geen oog dicht doet. Hetzelfde kun je zeggen over alcoholische dranken, want dat zijn stimulans dranken.

De ramen dicht doen

Ik zou er altijd voor kiezen om de ramen minstens op een kiertje open te laten. Dit zorgt voor frisse lucht en een lagere temperatuur. We weten allemaal dat je heel lastig kunt slapen als het heel warm is. Een beetje frisse lucht is dus altijd goed voor je slaap. Voor een comfortabel bed kies je een boxspring 180×200.

Wat je wel moet doen

Allereerst op tijd naar bed gaan zodat je voldoende uren kunt slapen. Wat ik ook enorm belangrijk vind is dat je een goed bed hebt. Een goed bed zorgt voor ondersteuning en is goed voor het herstel van je lichaam en spieren. Ik besloot vorig jaar een elektrische boxspring aan te schaffen en heb daar nog geen moment spijt van gehad. Dit is een echte aanrader als je moeilijk in slaap kunt vallen. Voor de rest moet je dus het licht uit doen en is het handig als je geen overlast (muziek/geluid) hebt.

Gerelateerde berichten
Slapen

Wanneer heb je welk materiaal beddengoed nodig?

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor de algemene gezondheid en het welzijn, en het beddengoed dat u kiest kan een grote invloed…
Slapen

Je eigen slaapkamer inrichten

5 Minuten lezen
Je eigen slaapkamer inrichten is een leuke en creatieve manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. U kunt kiezen uit verschillende…
Slapen

De gevaren van slecht slapen

2 Minuten lezen
Slapen is een soort onderhoudsbeurt voor ons lichaam.Als we een lange werkdag hebben gehad of in een stressvolle periode zitten willen we…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *