NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De gevaren van slecht slapen

2 Minuten lezen
beter slapen bed

Slapen is een soort onderhoudsbeurt voor ons lichaam.
Als we een lange werkdag hebben gehad of in een stressvolle periode zitten willen we graag even chillen. Een biertje drinken of lekker Netflix kijken om te ontspannen is dan een veel gekozen oplossing. Hier is niks mis mee, maar vergeet niet te slapen. Slapen is cruciaal voor onze gezondheid en er zijn gevaren als je dit niet goed doet. Om dit te voorkomen zijn er oplossingen als een goedkope boxspring.  Meer over deze gevaren lees in je deze blog.

Kans op ziektes

Uit ervaring weet ik dat slecht slapen gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid, want mijn tante had obesitas. Eén van de belangrijkste oorzaken hiervan was dat ze te weinig sliep, doordat ze een stressvolle baan had. Door een tekort aan slaap, had ze ook minder energie en motivatie om te gaan sporten. Combineer dit met het feit dat ze teveel at (ook door de stress) en ze kwam in levensgevaar. Uiteindelijk is het goed gekomen met mijn tante, maar daar zie je wat een slechte nachtrust met je kan doen. Alzheimer en hart- en vaatziekte zijn andere ziektes die je kunt oplopen als je slecht slaapt.

Vermoeidheid en humeurigheid

Een tekort aan slaap (gedurende langere tijd uiteraard) kan leiden tot enorme vermoeidheid en humeurigheid. Dit maak je dag minder aangenaam en ook mensen om je heen kunnen zich gaan storen aan jou (zou kunnen leiden tot privéproblemen). Slechte slaap kan daarnaast ook zorgen voor een minder goed reactievermogen en een verminderd geheugen. Dus heb je de volgende ochtend een schooltoets, ga dan alsjeblieft op tijd naar bed, zodat je goed uitgerust bent en je fris voor de dag verschijnt.

Slaap is nodig om te herstellen

Na een actieve dag moet je lichaam en je spieren tot rust komen. Ook je hersenen hebben slaap nodig, zoals we eerder hebben gelezen om beter te reageren (reactievermogen) en na te denken (geheugen). Een goed bed zoals een goedkope boxspring kan ondersteuning bieden en ervoor zorgen dat je beter tot rust komt.
Wil je echt een comfortabel bed waarin je lekker tot rust kunt komen, dan zou je kunnen kiezen voor een boxspring. Dit is een soort dubbelmatras bed, waarin elke nacht voelt alsof je slaapt in een vijf sterren hotel. Geen slecht idee dus als je wilt werken aan een betere gezondheid. Of je kan natuurlijk naar een echt hotel of herberg gaan. Zo kan je naar Hotel Leiden om een keer een nachtje volledig tot rust te komen met een goede dosis slaap en een lekker ontbijt.

Verbeter je gezond en verbeter je gemoedstoestand

Wil je werken aan een gezondere lifestyle? Dan moet je echt serieus gaan kijken naar jouw slaappatroon! Slaap je voldoende uur (tussen de zes en acht uur) op een dag en hoe diep slaap je?
Mocht je slecht slapen, dan loop je meer kans op bepaalde ziektes en je kunt het gaan merken in je prestaties en in je humeur. Een goed bed zoals een luxe boxspring kan jouw slaap enorm gaan verbeteren. Dus heb je deze nog niet, dan zou ik je adviseren om er eens goed over na te gaan denken!

Gerelateerde berichten
Slapen

Wanneer heb je welk materiaal beddengoed nodig?

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor de algemene gezondheid en het welzijn, en het beddengoed dat u kiest kan een grote invloed…
Slapen

Je eigen slaapkamer inrichten

5 Minuten lezen
Je eigen slaapkamer inrichten is een leuke en creatieve manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. U kunt kiezen uit verschillende…
Slapen

Dingen die je niet moet doen voor het slapen gaan

2 Minuten lezen
Wist je dat je 30% meer kans hebt om obesitas te krijgen als je minder dan zes uur per dag slaapt.Het lichaam…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *