NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Wat moet je doen na een inbraakdiefstal?

2 Minuten lezen
inbraakdiefstal

Wakker worden en zien dan er is ingebroken en dat je mooie spullen weg zijn? Dat moet verschrikkelijk zijn, helaas gebeurt het nog enorm vaak. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er dagelijks meer dan 100 inbraakpogingen plaatsvinden. Met de sloten diensten van een lokaal slotenmakersbedrijf zorg je ervoor dat je beveiliging goed zit. Zij weten waar inbrekers op letten en weten goed advies te geven.  In deze blog vertel ik je wat je kunt doen als er bij jou is ingebroken.

Neem contact op met de politie

Als er een inbraak bij jou heeft plaatsgevonden moet je zo snel mogelijk de politie inlichten. Als je aangifte doet kan de politie ermee aan de slag gaan en hopelijk de daders opsporen. Hoe eerder je bent, hoe groter de kans dat de politie de daders snel kan pakken. Wellicht waren deze inbrekers nog meer van plan en kan de politie ze stoppen.

De verzekering

Na de inbraak moet je goed controleren wat de inbrekers allemaal hebben meegenomen. Hoe kan het dat ze zijn binnen gekomen? Is er schade gemaakt, zoals een deur ingetrapt of een ruit doorgetikt. Al deze diefstal en schade moet je noteren voor de verzekering. Maak bewijs van de schade, bijvoorbeeld door foto’s te maken van de aangerichte schade. Ook moet je zoveel mogelijk bewijs zoeken van de waardevolle gestolen spullen. Foto’s en garantie/aankoopbewijs kan hierbij enorm van pas komen, want de verzekeraar wil bewijs zien voor vergoedingen.

Kom in actie, voorkom herhaling

Wat hebben de daders kunnen meenemen en hoe zijn ze binnengekomen? Belangrijke vragen en ook zeker om herhaling in de toekomst te voorkomen. Je moet het inbrekers zo moeilijk mogelijk maken, dus geen informatie posten over vakanties op social media platformen of waardevolle spullen voor het raam laten slingeren (zoals autosleutels en portemonnees). Mijn advies zou zijn om je woning beter te gaan beschermen tegen aanvallen. Dit kun je bereiken door contact te zoeken met een slotenmaker en veiligheidssloten te laten aanbrengen voor jouw ramen en deuren. Deze sloten kun je niet zo gemakkelijk openbreken en kost de inbrekers ook veel meer tijd. Laat tijd nou één van de grote vijanden zijn van inbrekers. De andere is waarschijnlijk gezien worden (of zelfs herkend) en dit kan je voor elkaar krijgen door een nachtlamp of een alarmsysteem (alarm is wellicht beter, maar ook een stuk duurder).

Hopelijk komt het nooit meer voor

Gebruik de informatie van de eerste inbraak goed en probeer hier iets leerzaams uit te halen. Was je niet thuis, dan kun je wellicht in de toekomst meer gaan samenwerken met de buren. Mijn tip is dus om voor betere sloten te zorgen, dan verklein je de inbraakkans echt aanzienlijk. Heb je daarnaast nog veel geld over om te investeren in betere beveiliging ga dan voor een alarmsysteem, want dit is enorm vervelend voor inbrekers. Hopelijk heb je wat gehad aan deze blog, kun je het gebruiken en zal er nooit (meer) ingebroken worden in jouw woning.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Een diepgaande blik op hoe waakhonden inbrekers kunnen afschrikken

3 Minuten lezen
Eeuwenlang zijn waakhonden gebruikt als een effectieve vorm van beveiliging. Ze zijn een uitstekende keuze voor huiseigenaren die hun eigendom willen beschermen…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *