NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

De pro’s en con’s van het wonen in een dorp

2 Minuten lezen

Heel veel mensen wonen hun hele leven in een stad. Andere mensen zijn opgegroeid in een dorp om vervolgens in de stad te gaan wonen. En je hebt ook mensen die in de stad zijn opgegroeid, maar er later juist voor kiezen om in een dorp te gaan wonen. Maar waarom kiezen mensen eigenlijk voor wonen in een dorp? En waarom willen andere mensen niet in een dorp wonen? Dat lees je in dit artikel.

Voordelen van het wonen in een dorp 

Geen drukte

Als je de stad gewend bent, en in een dorp rondloopt is er een ding wat je direct op valt. Het is er veel minder druk. Er zijn veel minder mensen op straat en er is ook minder verkeer op de weg. Sommige mensen houden van drukte, en zien dit juist als een nadeel. Andere mensen vinden de rust om zich heen juist fijn. Wel kan je makkelijk verhuizen met Verhuisservice Den Haag als het rustig is om straat. In ieder geval heeft het een paar voordelen waar iedereen zich wel in kan vinden. Zoals het feit dat je overal gewoon zonder problemen kan parkeren, en ook nog eens overal gratis. Een ander voordeel is dat het minder druk is in de supermarkt. Waardoor je nergens voor hoeft te wachten.

Iedereen kent elkaar

In een stad heerst er een bepaalde anonimiteit. En stad is voor de meeste mensen eigenlijk vol met vreemden. In een dorp is dat heel anders. Iedereen kent elkaar in een dorp. Dus als je verhuist zullen mensen je sneller helpen. Maar als meubels alsnog te groot zijn voor je deur kan je Verhuislift huren Den Haag om de spullen binnen te krijgen.Verder heb je een sterk gevoel van gemeenschap en ons kent ons. Daardoor zijn mensen veel vriendelijker naar elkaar op straat. Zo zwaaien veel mensen naar elkaar en maken ze even een praatje. Dit zie je in de stad toch minder. Hierdoor kan je in een dorp ook makkelijker sociale contacten leggen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen is dit ideaal. 

Het is veiliger

In een stad komt over het algemeen toch meer criminaliteit voor dan in een dorp. In een stad is nou eenmaal meer geweld op straat, meer drugscriminaliteit, er zijn meer zwervers etc. In een dorp heb je dit allemaal veel minder. Daarom heb je in een dorp meer een gevoel van veiligheid. Ook dit is vooral fijn als je jonge kinderen hebt. De veiligheid komt ook door de sociale controle die ontstaan omdat iedereen elkaar kent.  

Nadelen van het wonen in een dorp

Er liggen weinig kansen

De voornaamste reden dat ook veel mensen uit een dorp naar de stad trekken is omdat je gewoon veel meer kansen en opties hebt in de stad. Ten eerste moet je voor een opleiding zeer waarschijnlijk naar de stad toe. Maar ook voor meer kansen op banen en ook vooral voor meer specifieke banen moet je naar de stad. Daarom kiezen ook veel jongeren er voor om naar de stad te verhuizen. Daarbij kunnen ze gebruik maken van Woningontruiming Leiden om hun huis te ontruimen van alles wat ze niet mee willen nemen naar de nieuwe locatie. 

Er zijn weinig uitgaansgelegenheden 

En andere reden waarom jongeren, maar ook volwassen een dorp vaak saai vinden is omdat er veel minder te doen is qua uitgaan en vrijetijdsbesteding. Zo heb je in de meeste dorpen geen bioscoop. En weinig restaurants en kroegen. En voor jongeren is er al helemaal weinig omdat er in dorpen meestal geen clubs en barretjes zijn. 

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Dit waren de voornaamste voordelen en nadelen van het wonen in een drop.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Verhuizen zonder eigen auto

2 Minuten lezen
Verhuizen zonder eigen auto kan een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende opties beschikbaar om het proces gemakkelijker te maken. Huur een…
Verhuizen

Luxe wonen

2 Minuten lezen
Als je gaat verhuizen komt er veel op je pad. Je moet rekening houden met veel dingen en er moet een hoop…
Verhuizen

Inpaktips en Budget Verhuisservice bij het verhuizen

1 Minuten lezen
Recentelijk een nieuwe woning gekocht? Dan staat de verhuizing naar het nieuwe huis voor de deur. Natuurlijk kunt u beter goed voorbereid…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *