NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzaam leven is niet zo ingewikkeld als je denkt

2 Minuten lezen

Veel mensen denken dat duurzaam leven enorm veel geld kost of enorm veel inspanningen van je vragen, maar dit is niet waar. In deze blog ga ik je namelijk uitleggen hoe je duurzamer kunt gaan leven, zonder al deze zorgen. Je zult merken dat dit helemaal niet duur hoeft te zijn en dat je ook prima kunt blijven genieten.

Bewuster gaan leven

Als student heb ik zelf nog niet het vermogen om een huis te kopen en dus ook niet om te investeren in mijn huis. Wat ik wel doe is bewust leven en kijken naar mijn energie gebruik. Veel mensen verspillen onnodig veel energie en sommige zelfs zonder dat ze het doorhebben. De lichten allemaal aan laten staan, de verwarming heel hoog zetten, de televisie en laptop aan laten zonder te gebruiken. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden van dingen die veel energie gebruiken, terwijl het makkelijk te voorkomen is. Ook kun je veel dingen doen om het milieu te helpen. Doe je boodschappen met de fiets als dit mogelijk is. Het is zonde en onnodig om boodschappen te gaan doen met de auto als je maar vijf minuten hoeft te rijden. Ook de hoeveelheid boodschappen kan vaak minder, koop alleen wat je echt nodig hebt en probeer je afval te scheiden.
Je zult merken dat deze en andere kleine levensstijl aanpassingen niet zoveel moeite kost en je tegelijkertijd veel geld bespaart.

Slim investeren

Zelf ben ik dus niet in de situatie om te investeren, maar mijn ouders hebben dit voor hun woning wel gedaan. Ze hebben gekozen voor vloer- en spouwisolatie. Door deze isolatiewerkzaamheden wonen ze nu enorm comfortabel. M’n moeder zegt dat ze nooit meer last heeft van koude voeten in huis en ook geen trui meer aan hoeft in de winter. Dit komt doordat de isolatie ervoor zorgt dat de warmte beter binnen blijft. De woningwaarde stijgt door isolatiewerkzaamheden en je gaat vrijwel direct geld besparen op je energiegebruik. Andere slimme opties zijn het aanschaffen van een warmtepomp of zonnepanelen. In beide gevallen moet je een groot aanschafbedrag betalen, maar op de lange termijn kun je veel geld besparen. Mocht je het geld hebben, dan zijn dit goede investeringen die zich gaan terug betalen.

Probeer het uit

Als je bewuster gaat proberen te leven zul je merken dat het allemaal wel mee valt. Je gaat korter douchen en let wat meer op je energie verbruik. Op de lange termijn zul je ook blij worden als je honderden euro’s hierdoor kunt besparen. Investeringen in je woning zijn nooit slecht, want je woning wordt meer geld waard, maar dit hoeft niet gelijk heel veel geld te gaan kosten. Mijn advies is om eerst eens te beginnen met duurzamer leven. Dus bewuster omgaan met je energieverbruik. Probeer het eens een half jaar uit en je zult merken dat het prima te doen is. Daarnaast zal het je een goed gevoel geven, omdat je kosten bespaart en je steuntje bijdraagt aan een beter milieu.

Gerelateerde berichten
Besparen

Duurzaam leven kan enorm fijn zijn

2 Minuten lezen
Mensen denken bij de term duurzaamheid vaak aan inleveren of zware inspanningen, maar dit is achterhaald. Je kunt prima genieten van een…
Besparen

Test bericht

1 Minuten lezen
Nam eget dui. Nulla neque dolor, sagittis eget, iaculis quis, molestie non, velit. Praesent venenatis metus at tortor pulvinar varius. Aliquam eu…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *