NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Duurzaam leven kan enorm fijn zijn

2 Minuten lezen

Mensen denken bij de term duurzaamheid vaak aan inleveren of zware inspanningen, maar dit is achterhaald. Je kunt prima genieten van een duurzame leefstijl en gelijktijdig flink geld besparen op je energierekening. Deze blog geeft je enkele voorbeelden hoe je dit kunt bereiken.

Kleine aanpassingen kunnen het verschil maken

Duurzaam leven wil zeggen dat je bewust let op je energieverbruik en dit probeert te minimaliseren. Door minder te consumeren en minder energie te verspillen ga je kosten besparen. Minder boodschappen doen, minder kleding kopen en minder spullen zomaar weggooien. Ook in je dagelijkse leven thuis kun je veel minder energie gebruiken dan je denkt nodig te hebben. Met behulp van een wekkertje zou je consistent korter kunnen douchen. Niet meer in bad gaan, want daarmee verspil je liters aan water. De verwarming een paar graden lager zetten, desnoods compenseer je dit met het dragen van een warme trui. Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden zo zou je ook nog minder televisie kunnen kijken of apparaten vaker uitzetten wanneer je ze niet gebruikt.

Isolatie laten aanleggen

Vond je het idee van de warme trui in huis maar niets, dan kun je ook ervoor kiezen om te investeren in woonisolatiemaatregelen. Met isolatie verhoog je de wooncomfort, omdat de warmte dan beter in je woning blijft. Daarnaast zul je hierdoor minder last hebben van tocht in je woning. Het dikke milieuvriendelijke isolatiemateriaal is als een dikke winterjas voor je woning. Spijt van deze investering zul je niet snel krijgen, want door de investering stijgt je woningwaarde en ga je maandelijks enorm veel kosten besparen.

Kies voor duurzaamheid

Andere opties als je wilt gaan investeren in duurzaamheid zijn: een warmtepomp, een zonneboiler of zonnepanelen. Met de laatste twee kies je voor zonne-energie en verlaag je de CO2-uitstoot van je woning. De investering in zonnepanelen is binnen tien jaar terug te verdienen en dat valt mee, omdat de zonnepanelen een levensduur hebben van circa 25 jaar. Tenslotte kun je nog kiezen voor een warmtepomp. Deze investering is minder makkelijk terug te verdienen, maar is wel enorm goed voor het milieu. Met een warmtepomp kun je jouw op gas gestookte cv-ketel vervangen. Hiermee verlaag je de CO2-uitstoot van jouw woning enorm. De conclusie die je kunt trekken uit deze bron is dat duurzaam leven best fijn kan zijn. Je kunt enorme kosten besparen en alsnog comfortabel leven. Zeker de investering in isolatiemaatregelen voor je woning zal veel rendement opleveren.

Gerelateerde berichten
Besparen

Duurzaam leven is niet zo ingewikkeld als je denkt

2 Minuten lezen
Veel mensen denken dat duurzaam leven enorm veel geld kost of enorm veel inspanningen van je vragen, maar dit is niet waar….
Besparen

Test bericht

1 Minuten lezen
Nam eget dui. Nulla neque dolor, sagittis eget, iaculis quis, molestie non, velit. Praesent venenatis metus at tortor pulvinar varius. Aliquam eu…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *