NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Maak je huis duurzamer met lange termijn investeringen

2 Minuten lezen

Door je woning duurzamer te maken stijgt niet alleen de woningwaarde, maar verbruik je woning ook minder energie. In deze blog lees je welke investeringen je kunt doen en wat de voordelen zijn van deze investeringen.

Wanneer je meerdere huizen bezit kan het lastig zijn ze allemaal tegelijk te verduurzamen. Beheer van je vastgoed komt daarbij handig uit. Zo kan je VvE beheer Amstelveen inschakelen om dit voor jou te regelen. Naast praktische onderhoudstaken kan ook de administratie en financiële taken op effectieve wijze worden opgepakt. Je houdt dan zelf meer tijd over om na te denken over milieuzuinige investeringen voor je huis die zich op de lange termijn terugbetalen.

Isoleer je woning

De meeste nieuwbouw woning zijn tegenwoordig goed geïsoleerd, omdat deze woning vele voordelen hebben. Voor het milieu is het beter, omdat dit soort woningen minder energie verbruiken en voor jezelf is ook fijn, omdat je comfortabel kunt wonen in een goed geïsoleerd huis. Door het isolatiemateriaal blijft de warmte beter in je woning.

Zonne-energie

Je kunt ook kiezen voor zonne-energie en energie opwekken met behulp van de zonnestralen. Je kunt zonnepanelen laten installeren voor het dak van je woning of een zonneboiler nemen voor warm water. Zonnepanelen zijn het populairste, dat blijkt wel uit het aantal huishoudens in Nederland dat zonnepanelen heeft. De reden hiervoor is één dat het goed is voor het milieu en twee, dat je er veel geld mee kunt besparen. Jaarlijks kun je namelijk enkele honderden euro’s besparen op je energierekening en met een levensduur van ongeveer 25 jaar kun je de investering er gemakkelijk uithalen.

Vervang je cv-ketel

Een goede manier om de CO2-uitstoot van je huishouden te verlagen is door je oude (op gas gestookte) cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Een warmtepomp stoot namelijk helemaal geen CO2-uit en is dus veel milieuvriendelijker. Het nadeel van een warmtepomp vinden veel mensen de hoge aanschafprijs. Je kunt weliswaar subsidie krijgen, maar het blijft een fors bedrag.

De terugverdientijd van deze investering is ook langer dan de eerder genoemde zonnepanelen of isolatiemaatregelen.

Een energieneutrale woning

Als je jouw woning laat isoleren, je zonnepanelen en een warmtepomp neemt dan kun je energieneutraal gaan wonen. Energieneutraal wonen is minstens evenveel energie zelf opwekken, dan verbruiken. Je energie moet je hiervoor opmeten met meetapparatuur. Als je niet van plan bent zo duurzaam te gaan wonen, maar toch het milieu wilt helpen, kun je het beste beginnen met het isoleren van je woning. Je verbetert het milieu en het is een rendabele investering.

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: Geniet van frisse lucht zonder insecten en ontdek handige tips!

2 Minuten lezen
Heb jij ook zo’n hekel aan muggen en vliegen in huis, maar wil je wel graag frisse lucht binnenlaten? Een plissé hordeur…
Huis

Originele huishoudtips

2 Minuten lezen
Ben jij ook niet zo een fan van het huishouden doen? En kan je wel een paar originele huishoudtips gebruiken? Dan ben…
Huis

Duurzame houtsoorten

1 Minuten lezen
Je wilt graag met de tijd meegaan en je huis zowel binnen als buiten wat duurzamer maken. Je dacht eraan om terras…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *