NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Duurzame houtsoorten

1 Minuten lezen
kastanje

Je wilt graag met de tijd meegaan en je huis zowel binnen als buiten wat duurzamer maken. Je dacht eraan om terras planken aan te laten leggen. Niet zomaar terrasplanken, maar het liefst terrasplanken gemaakt van duurzaam hout. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen met zoeken. Hieronder zie je een aantal duurzame houtsoorten om je zoektocht mee te beginnen!

Robinia

Robinia klinkt erg onbekend maar net zo onbekend als de naam is, zo duurzaam is deze houtsoort. Robinia is vrijwel de meest duurzame houtsoort die je kan vinden in Europa. Robinia geeft een robuuste en wilde uitstraling af. Dit hout kan je in perfecte staat houden zonder tussendoor chemische behandelingen uit  te voeren. Het structuur van deze houtsoort is zo sterk en slijtvast dat je dit hout vooral buiten langs ziet komen.

Eikenhout

Eikenbomen kom je vaak in Nederland tegen als je een rondje door het bos loopt. Misschien staat er wel een Amerikaanse eik, een wintereik of een zomereik in het park. Deze bomen die zelfs 200 jaar kunnen worden bieden een duurzame optie aan op het gebied van hout. Eikenhout kan je voor een langere periode verwerken in jouw tuin zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Eikenhout is erg sterk en hard, maar heeft tegelijkertijd een zachte en natuurlijke uitstraling.

Kastanjehout

Je kent ze vast nog wel, de kastanjes waar je vroeger zoveel lol mee beleefde. Misschien spaarde je ze wel of misschien hield je gevechten met vrienden ermee. De kastanjes hadden toen een vermakende functie voor je, maar de kastanjeboom zelf kan nu ook een vermakende functie voor je hebben. Vooral in je tuin. Kastanjehout is erg goed bestemd tegen extreme weersomstandigheden en is qua structuur erg hard. Dit zorgt ervoor dat het kastanjehout erg lang meegaat en dus een lange levensduur heeft.

Houtsoorten

Het Robinia hout is een minder bekende houtsoort, maar een parel op het gebied van duurzaamheid. Eikenhout is behoorlijk bekend en zie vaak voorbij komen als duurzame optie in het interieur. Tot slot is de kastanjeboom ook een bron van duurzaam hout, vooral buitenshuis.

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: Geniet van frisse lucht zonder insecten en ontdek handige tips!

2 Minuten lezen
Heb jij ook zo’n hekel aan muggen en vliegen in huis, maar wil je wel graag frisse lucht binnenlaten? Een plissé hordeur…
Huis

Originele huishoudtips

2 Minuten lezen
Ben jij ook niet zo een fan van het huishouden doen? En kan je wel een paar originele huishoudtips gebruiken? Dan ben…
Huis

Maak je huis duurzamer met lange termijn investeringen

2 Minuten lezen
Door je woning duurzamer te maken stijgt niet alleen de woningwaarde, maar verbruik je woning ook minder energie. In deze blog lees…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *