NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

De lege ruimtes van je woning opvullen

2 Minuten lezen
woonkamer indelen

Je hebt de basis dingen van het interieur voor elkaar. Je hebt de grote meubels op de juiste plek, maar wat doe je nu met die lege ruimtes van je woning? Om deze op te vullen hebben we hier een aantal tips voor je op een rij gezet. Het belangrijkste is dat alles bij elkaar past. Alleen in sommige gevallen werkt het om uiteenlopende stijlen succesvol met elkaar te combineren tot één geheel. Uiteraard kun je wel de producten van andere winkels halen, maar zorg er wel voor dat ze min of meer dezelfde uitstraling hebben. Een eenduidige sfeer in huis betekent meer rust en meer positieve energie.

Wil jij ook je huis goed beveiligen? Met een slotenmaker voorkom je inbraak in je woning. Laat bijvoorbeeld nieuwe sloten installeren.

Woning accessoires

Voor je woning zijn veel accessoires te vinden. Of het nu kussens zijn voor op de banken, een zitzak in de hoek, een boekenplank aan de muur of een bijzettafel, alles heeft een unieke uitwerking op de indruk die een interieur maakt. Vazen met een motief erop geschilderd kunnen net dat detail aan de woonkamer geven om het op te fleuren. Diverse bankjes laten de ruimte tot leven komen, probeer te variëren met materiaalsoorten zonder dat de combinaties met elkaar storen. Doffe en felle kleuren, hout, kunststof, steen en metaal.

Andere indeling van de woonkamer

Soms is de oplossing simpeler dan je zou denken. Het anders neerzetten van de spullen die je al hebt heeft al een heel ander effect. Zodoende doe je nieuwe ideeën op die je weer kunt gebruiken in je andere opstellingen. Als je een aantal indelingen hebt gevonden die werken kun je eens in de zoveel tijd het afwisselen zodat je steeds een nieuwe omgeving hebt.

Dit hoeft niet te betekenen dat je alles om moet gooien. Soms is het anders neerzetten van de eettafel of het verplaatsen van de tv en de bank al voldoende om een andere sfeer te creëren. Daarna is het de taak om de  lege ruimtes die de kop hebben opgestoken op te vullen.

De tuin opfrissen

De tuin is een plek waar je tot rust komt, waar je je barbecue houdt. Door deze op te frissen drink je met plezier een drankje buiten of ga je gerust een boek lezen. Afhankelijk van hoe je tuin eruit ziet heb je opties om deze op te vrolijken. Een zwembad of een jacuzzi hebben al een toegevoegde waarde. Verder is een trampoline een leuk idee voor de kinderen. Waar een tuin toch wel meestal de aandacht mee trekt zijn de bloemen en planten.

Vraag een professionele hovenier voor wat tuinideeën en voordat je het weet heb je een tuin vol geur en kleur. Je kunt ze ook kiezen op basis van onderhoud. Als je dit combineert met tegels in de tuin heb je een onderhoudsvriendelijke indeling te pakken.

Dieren en planten

Uiteraard zijn dieren en planten niet voorbehouden aan de tuin. Een aquarium zorgt voor een rustige sfeer in de woonkamer en planten filteren de lucht. Menig bloemen verspreiden een heerlijke geur waardoor je je prettiger voelt in huis.

Vul dit aan met een mooie bak voor het aquarium of een houten indeling met handgemaakte aardewerk potten waardoor de ruimte helemaal tot leven komt.

Patronen verwerken in je stijl

Het maken van een thema of stijl staat centraal bij het maken van een succesvolle woning. Je huis staat vol met spullen, maar passen deze goed bij elkaar? Door de kleine lege ruimtes op te vullen met de juiste accessoires spreken de kamers. Als je deze stijlen doortrekt door heel het huis, heb je een sfeervolle woning gemaakt. Begin met de grote stukken zoals de kasten, banken, tafels en stoelen. Verwerk daarna subtiel de andere onderdelen erin zoals vazen, bakjes, schilderijen, krukken, tafeltjes, souvenirs, planten, luchtverfrissers of mandjes.

Gerelateerde berichten
Interieur

Jouw gids voor tweedehands klokken: veelgestelde vragen beantwoord

2 Minuten lezen
Heb je altijd al een tweedehands klok willen kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Of heb je…
Interieur

De kleuren van je lampen instellen met je mobiel

5 Minuten lezen
We hebben allemaal gehoord van de uitdrukking “de toekomst is nu”, maar tot voor kort dachten we niet dat het mogelijk was…
Interieur

Dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van designmeubels

2 Minuten lezen
Wanneer je iets bijzonders wilt toevoegen aan de inrichten van je woning kan het een leuk idee zijn om te kiezen voor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *