NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

De kleuren van je lampen instellen met je mobiel

5 Minuten lezen

We hebben allemaal gehoord van de uitdrukking “de toekomst is nu”, maar tot voor kort dachten we niet dat het mogelijk was om de verlichting in onze huizen te bedienen met onze mobiele telefoons. Nu is die droom werkelijkheid geworden. Met het juiste gereedschap en een beetje kennis kunt u kleurrijke verlichting in uw huis instellen met niets anders dan uw mobiele telefoon!

Of u nu een speciaal tintje aan uw woonkamer wilt geven of een indrukwekkende lichtshow wilt creëren, u kunt het allemaal doen met behulp van uw mobiele telefoon. In dit artikel bespreken we de basisprincipes van het instellen van kleurrijke verlichting met je mobiele telefoon en hoe je het meeste uit de ervaring haalt. Dus, als u klaar bent om uw woonruimte naar een hoger niveau te tillen, lees dan verder en ontdek hoe u uw huis kunt veranderen in een technicolor wonderland!

Wat je nodig hebt om kleurrijke verlichting in te stellen

Om kleurrijke verlichting in uw huis te installeren, hebt u het volgende nodig:

– Uw mobiele telefoon met een actuele en compatibele app geïnstalleerd. De meeste Android- en iPhone-modellen zijn hiermee compatibel.

– Voor verlichting geschikte lampen en/of lichtstrips. U vindt deze in veel verschillende stijlen en modellen.

– Computer met internettoegang. U kunt de verlichting vanaf een computer bedienen.

– Als u meerdere apparaten vanaf één apparaat wilt bedienen, is een hub een geweldig hulpmiddel.

Verlichting instellen met je mobiele telefoon

Volg deze eenvoudige stappen om te beginnen:

– Installeer de voor verlichting geschikte app op uw telefoon. Uw telefoon moet verbinding maken met de hub om het signaal te ontvangen.

– Stel de app in met uw hub en verbind de telefoon met de hub. De meeste verlichtingsapps hebben duidelijke instructies over hoe dit moet.

– Doorloop de verschillende verlichtingsmodi en stel de perfecte modus voor je kamer in. U kunt de instellingen van de app gebruiken om de kleur, helderheid en meer te regelen.

– Doorloop de verschillende modi om de modus te vinden die het beste bij je kamer past. Je kunt bijvoorbeeld een kleurrijke scène instellen voor je woonkamer en een meer ingetogen voor je slaapkamer.

– Installeer de app op je andere telefoons. Nu kunt u de verlichting bedienen met uw telefoon terwijl u niet thuis bent of onderweg.

Verschillende soorten verlichting die u kunt bedienen met uw mobiele telefoon

– Statische verlichting – U kunt statische verlichting instellen die constante verlichting biedt. Dit type verlichting wordt vaak gebruikt voor buitenverlichting.

– Flikkerende verlichting – Dit type verlichting biedt een pulserend effect dat zeer aantrekkelijk kan zijn bij gebruik binnenshuis.

– Van kleur veranderende verlichting – Dit type verlichting verandert van kleur op het ritme van muziek of een timer. Wilt u gelijk zo’n lamp online kopen? Kijk goed naar de afmetingen van de lamp en naar de ondersteuning van de app.

– Bewegingsgeactiveerde verlichting – Dit type verlichting blijft gedurende een vooraf ingestelde tijd branden en gaat dan uit totdat het beweging detecteert. Dit komt vaak voor bij buitenverlichting.

– Draadloze verlichting – U kunt draadloze verlichting bedienen met uw telefoon. Dit type verlichting komt vaak voor in garages en andere afgelegen plaatsen.

– Getimede verlichting – U kunt verlichting zo instellen dat deze op gezette tijden aan of uit gaat. Dit komt vaak voor bij buitenverlichting.

– Onderling verbonden verlichting – U kunt een netwerk van lampen maken die samenwerken. Dit komt vaak voor bij buitenverlichting.

– Sfeerverlichting – U kunt een verlichtingseffect creëren dat de sfeer in een kamer verhoogt. Dit type verlichting komt vaak voor bij buitenverlichting.

– Responsieve verlichting – Dit type verlichting reageert op geluid of beweging. Dit is vaak te vinden in buitenverlichting.

Tips om het meeste uit uw verlichting te halen

– Gebruik uw telefoon om de verlichting aan te passen terwijl deze verbonden is met de hub. Zo hoeft u uw telefoon niet onbeheerd achter te laten in uw woonruimte.

– Wees creatief met uw verlichting. Probeer scènes in te stellen met verschillende kleuren en patronen. Dit zal u helpen de beste verlichting voor uw huis te vinden.

– Als u moeite hebt om de juiste verlichting voor uw huis te vinden, overweeg dan te investeren in een lichtmeter. Dit apparaat kan u helpen de beste lichtbron voor een kamer te bepalen.

– Voor de beste ervaring zorg je ervoor dat je telefoons en hub in dezelfde ruimte staan.

– Als u uw verlichting vanuit een andere kamer of vanaf een andere locatie wilt bedienen, overweeg dan de aanschaf van een uitbreidingshub.

– Met één hub kunt u verlichting van meerdere merken bedienen. Dit is een geweldige functie als u verschillende verlichtingsmerken wilt uitproberen.

– Probeer indien mogelijk energiezuinige verlichting te gebruiken. Dit zal u helpen besparen op uw elektriciteitsrekening.

– Zorg ervoor dat al uw lampen op dezelfde hub zijn aangesloten. Dit zal u helpen eventuele problemen met uw installatie te identificeren.

– Houd uw hub bijgewerkt met de nieuwste beveiligingsfuncties. Dit zal u helpen eventuele bedreigingen voor uw hub te identificeren.

– Zorg ervoor dat uw hub goed werkt. Zo kunt u eventuele problemen met uw verlichtingsinstallatie opsporen.

Populaire verlichtingsproducten voor gebruik met uw mobiele telefoon

– Philips Hue – Met een hub kunt u de kleur, intensiteit en locatie van Philips-lampen regelen. Dit is een geweldige optie als u een verscheidenheid aan verlichtingsscènes wilt creëren.

– LIFX – Dit is een geweldige optie voor kleurveranderende verlichting. U kunt de intensiteit, het type licht en de stemming van uw verlichting regelen met behulp van uw telefoon.

– Etekcity WiFi-lamp – Dit is een geweldige optie voor statische verlichting. Het is energie-efficiënt, heeft een laag energieverbruik, en is betaalbaar.

Voordelen van het instellen van verlichting met je mobiele telefoon

– Regel de stemming van uw leefruimte – Creëer een levendige omgeving met een levendig muzieknummer of een heldere kleur.

– Creëer veilige verlichting – Creëer licht dat door beweging wordt geactiveerd om u te helpen zien terwijl u naar uw slaapkamer of naar uw garage loopt. Dit kan ongelukken helpen voorkomen.

– Bespaar op uw energierekening – Maak verlichting die milieuvriendelijk is en weinig energie verbruikt. Dit kan u helpen besparen op uw energierekening.

– Laat uw telefoon werken als zaklamp terwijl u weg bent – Maak een zaklamp met uw telefoon en gebruik deze als back-up als u de batterij verliest tijdens een noodgeval.

– Maak van uw telefoon uw persoonlijke assistent – Maak verlichting die reageert op uw muziek of timer. Dit kan u helpen uw planning bij te houden.

Scènes instellen voor uw verlichting

– Maak scènes voor uw verlichting. Dit zal u helpen de beste verlichting voor verschillende kamers in uw huis te bepalen. – Maak een scène voor de woonkamer en een voor de keuken. Zo creëert u de perfecte sfeer voor elke kamer en voelt uw huis als een thuis.

– Maak een scène die van kleur verandert. Dit zal u helpen de beste lichtbron voor uw huis te bepalen.

– Maak een scène die van kleur en helderheid verandert. Zo kunt u de beste sfeer voor uw woonruimte bepalen.

– Maak een scène die van kleur en patroon verandert. Dit zal u helpen het beste type licht voor uw huis te bepalen.

Tips voor probleemoplossing

– Zorg ervoor dat uw hub en telefoon zich in dezelfde kamer bevinden. Zo kunt u eventuele problemen met de installatie identificeren.

– Zorg ervoor dat uw hub up-to-date is met de laatste beveiligingsfuncties. Dit zal u helpen bij het identificeren van mogelijke bedreigingen voor uw hub.

– Zorg ervoor dat al uw lampen op dezelfde hub zijn aangesloten. Dit zal u helpen eventuele problemen met uw installatie te identificeren.

– Zorg ervoor dat uw hub goed werkt. Zo kunt u eventuele problemen met uw verlichting identificeren.

– Zorg ervoor dat uw telefoon voldoende batterijcapaciteit heeft. Dit zal u helpen eventuele problemen met de verlichtingsinstallatie te identificeren.

Wat te doen als uw telefoon niet compatibel is?

– Zorg ervoor dat uw telefoon volledig is opgeladen. Zo kunt u eventuele problemen met uw batterij identificeren.

– Zorg ervoor dat de verlichtingscompatibele app volledig op uw telefoon is geïnstalleerd. Zo kunt u eventuele problemen met de app opsporen.

– Zorg ervoor dat uw telefoon verbonden is met de hub. Zo kunt u eventuele problemen met de installatie identificeren.

– Controleer indien nodig of uw telefoon volledig wordt ondersteund door de verlichtingscompatibele app. Dit zal u helpen eventuele problemen met uw telefoon te identificeren.

– Zorg ervoor dat uw hub in orde is. Zo kunt u eventuele problemen met uw hub identificeren.

Gerelateerde berichten
Interieur

Jouw gids voor tweedehands klokken: veelgestelde vragen beantwoord

2 Minuten lezen
Heb je altijd al een tweedehands klok willen kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Of heb je…
Interieur

Dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van designmeubels

2 Minuten lezen
Wanneer je iets bijzonders wilt toevoegen aan de inrichten van je woning kan het een leuk idee zijn om te kiezen voor…
Interieur

Bronzen sculptuur

2 Minuten lezen
Abstracte kunst kopen? Als afscheidscadeau? Of een bronzen sculptuur?  Je kunt dit sculptuur gemakkelijk kopen. Abstracte kunst is een prachtig cadeau. Je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *