NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

3 handige duurzaamheidstips

2 Minuten lezen

Investeer nu in de toekomst door maatregelen te nemen voor een duurzame woning en kies voor bijvoorbeeld duurzame zitmeubelen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren waardoor je duurzamer kan wonen. De belangrijkste voordelen hiervan zijn dat je minder CO2 uitstoot en tegelijkertijd kosten bespaart op je energierekening of rekening houdt met het milieu. Dat wilt toch iedereen? In dit artikel worden maatregelen uitgelegd die je zelf kan ondernemen om duurzame stappen te maken in je woning met onder andere duurzame zitmeubelen

Begin met je meubels

Veel mensen denken dat duurzaam wonen alleen maar met gas, water en licht te maken heeft. Dit is natuurlijk niet het geval. Ook met je interieur kan je een grote impact maken. Koop bijvoorbeeld tweedehands meubels of knap je huidige meubels op. Kijk daarnaast altijd of je meubels op een duurzame manier zijn geproduceerd. Op die manier kan je ook je steentje bijdragen aan een betere wereld.

Verder is het van belang om niet alleen rekening te houden met de meubels, maar ook met hoe de rest van het houten interieur is vervaardigd. Men kan letten op de vloeren zoals bij parket of de bijbehorende Parket plinten, wanden, deurposten en kozijnen.

Zuinig met water omgaan

Misschien wel het lekkerste moment van de dag: een warme douche. Het nadeel van douchen is alleen dat de meeste mensen onnodig heel veel water verspillen en het verwarmen van het water ook niet goedkoop is. Probeer ten eerste om simpelweg korter te douchen. Zo bespaar je uiteindelijk het meest. Als je dit erg lastig vindt, douche dan iets kouder dan normaal. Gebruik tot slot een waterbesparende douchekop. Meestal merk je amper verschil en zo bespaar je toch weer water. 

Verwarming

Een simpele maatregel is het gebruik van de verwarming. Dit kan in ieder huis veel zuiniger. Zet ten eerste de verwarming uit in de ruimtes waar je niet aanwezig bent op het moment. Zet daarnaast over het algemeen de temperatuur een graden lager dan normaal. Dit merk je vaak niet qua gevoel maar bespaart toch veel energie. Zet in de nacht ook de verwarming compleet uit. Wil je dat een organisatie het warmteverbruik regelt van meerdere huizen of appartementen? Schakel dan VT2000 VvE beheer in en je hebt er geen omkijken meer naar. 

Help de wereld te verbeteren en bespaar ook nog eens kosten. Alle beetjes helpen en als iedereen zijn steentje bijdraagt zijn we al heel goed op weg naar een duurzame wereld.

Gerelateerde berichten
Interieur

Jouw gids voor tweedehands klokken: veelgestelde vragen beantwoord

2 Minuten lezen
Heb je altijd al een tweedehands klok willen kopen, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Of heb je…
Interieur

De kleuren van je lampen instellen met je mobiel

5 Minuten lezen
We hebben allemaal gehoord van de uitdrukking “de toekomst is nu”, maar tot voor kort dachten we niet dat het mogelijk was…
Interieur

Dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van designmeubels

2 Minuten lezen
Wanneer je iets bijzonders wilt toevoegen aan de inrichten van je woning kan het een leuk idee zijn om te kiezen voor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *