NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Zelf bouwen aan een Ultimaker 3D printer

2 Minuten lezen
printen met 3d printer

Ultimaker is als fabrikant van 3D printers een buitenbeentje in de positieve zin van het woord. De fabrikant kiest namelijk voor een alternatieve aanpak. Je krijgt niet een kant-en-klare printer aangeboden, maar je kiest voor zelfbouw. Dat betekent dat je dus de printer helemaal zelf kan inrichten. Daardoor kan je hem ook op allerlei verschillende manieren gebruiken. Dat is innovatieve manier om naar het werken met een 3D printer te kijken. Die manier brengt ook nog eens allerlei nieuwe mogelijkheden om deze te gebruiken met zich mee. Het is interessant om deze eens te bekijken.

Alles van de printer weten

Een belangrijk voordeel van de Ultimaker 3D printer is de manier waarop je deze leert kennen. Wanneer je de printer zelf opbouwt, dan brengt dit met zich mee dat je deze ook echt goed leert kennen. Dat is natuurlijk anders bij een plug & play printer die je alleen maar hoeft aan te sluiten. Daar ken je de binnenzijde veel minder goed van. Doordat je de printer zo goed leert kennen, kan je dus ook veel meer uit de geboden mogelijkheden halen. Dat maakt het ook aantrekkelijk om ermee te werken. Het biedt allerlei nieuwe mogelijkheden.

Aan te passen aan het gebruik

Ultimaker is zeer flexibel in te zetten dankzij de mogelijkheden om zelf te bouwen. Daardoor is de printer eigenlijk ook altijd goed te gebruiken. Dat heeft bijvoorbeeld ook te maken met enkele belangrijke kenmerken van de printer. Zo is het gebruik van filament bij deze printer heel divers. Dit kan je dus aanpassen aan de wensen die je op dat moment hebt. Verschillende plasticsoorten, zoals ABS en PLA, zijn allemaal met deze printer te gebruiken. Dat maakt het dus alleen maar makkelijker om altijd flexibel te zijn en aan te passen aan de geldende wensen.

Wie werkt met de printer?

Werken met de Ultimaker kan voor allerlei soorten gebruikers aantrekkelijk zij. Denk dan aan doelgroepen zoals ondernemers in allerlei verschillende branches. Denk echter ook veel verder. Ook in het onderwijs is deze 3D printer goed te gebruiken. Daarnaast is hij heel geschikt voor kunstenaars en ontwerpers. Zelfs wetenschappers werken er graag mee. Tot slot is het ook gewoon een geschikt model om zelf mee te werken. Dat maakt het juist ook zo aantrekkelijk. Er zijn allerlei mogelijkheden die de moeite van het verkennen meer dan waard zijn. Begin hier dus ook direct aan als consument.

Koop een Ultimaker 3D printer hier!

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: Geniet van frisse lucht zonder insecten en ontdek handige tips!

2 Minuten lezen
Heb jij ook zo’n hekel aan muggen en vliegen in huis, maar wil je wel graag frisse lucht binnenlaten? Een plissé hordeur…
Huis

Originele huishoudtips

2 Minuten lezen
Ben jij ook niet zo een fan van het huishouden doen? En kan je wel een paar originele huishoudtips gebruiken? Dan ben…
Huis

Duurzame houtsoorten

1 Minuten lezen
Je wilt graag met de tijd meegaan en je huis zowel binnen als buiten wat duurzamer maken. Je dacht eraan om terras…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *