NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Een boxspring kopen: denk aan deze belangrijke punten

2 Minuten lezen
boxspring deken

Het kopen van een boxspring voor uw huis is een grote aankoop. Het is daarom belangrijk dat u van te voren goed over een aantal punten nadenkt. U wilt natuurlijk niet thuiskomen met uw nieuwe boxspring en blijkt dat het niet past, niet bij de rest van uw inrichting klopt of dat u de verkeerde vering heeft gekozen. Daarom is het goed om over de volgende punten goed na te denken voor het kopen van een bed voor uw woning.

Kies de juiste vering voor in uw boxspring

Een boxspring kan uit verschillende soorten vering bestaan. De soort vering die u kiest heeft uiteindelijk invloed op hoe comfortabel u ligt. Er is niet direct te zeggen welke vering het beste is, dit is per persoon en huisinrichting verschillend. 

De meest voorkomende soorten vering die in een boxspring geplaatst zijn, zijn de bonellveren en pocketveren. Bonellveren zijn springveren die verdeeld zijn over de gehele lengte van het bed en over verschillende lagen. De veren zijn met elkaar verbonden door middel van een staaldraad. Dit zorgt ervoor dat u een stabiele ligging heeft. Doordat de veren met elkaar verbonden zijn, wordt het lichaamsgewicht geleidelijk over de veren verspreid. Pocketveren zijn veren die los van elkaar zijn. Dit heeft als effect dat uw lichaamsgewicht meer verdeeld wordt over de veren. Dit verhoogt over het algemeen het ligcomfort. Als je de slaapkamer een upgrade wilt geven en wilt gaan verbouwen koop je liefst al je duurzaam loodgietersmateriaal in één plek.

Zoals gezegd, is er niet een beste soort vering aan te wijzen. Iedereen heeft een andere voorkeur voor de boxspring in huis.

Wel of geen elektrische boxspring?

Bij boxsprings is het mogelijk om een verstelbare bodem te nemen. Een verstelbare bodem heeft meerdere voordelen. Zo is het in eerste instantie een groot voordeel voor tijdens het slapen. Voornamelijk wanneer u nek en rugklachten heeft, is een boxspring met een  elektrisch verstelbare bodem een goede aanvulling op uw nieuwe bed. Doordat de bodem verstelbaar in hoogte is, kunt u het voeteneind tijdens het slapen iets omhoog zetten. Dit verlicht de druk op uw rug, waardoor de spieren en wervels meer tot rust komen. Dit kan de klachten verminderen, hierdoor slaapt u beter. Nog wat aankleding nodig in huis? Bekijk het assortiment met stijlvolle meubels om een tafel te kopen.

Ook wanneer u niet op de boxspring slaapt in uw woning, is een elektrische boxspring erg handig. Als u vanuit bed tv wilt kijken, wilt ontbijten of een boek wilt lezen, kunt u het hoofdeinde gemakkelijk omhoog zetten. Hierdoor kunt u deze activiteiten in een meer natuurlijke houding uitvoeren. Dit voorkomt rug en nekklachten. 

Houd rekening met de indeling van uw slaapkamer

Naast dat uw nieuwe boxspring van goede kwaliteit moet zijn en goed bij uw slaaphouding past, is het ook belangrijk dat het goed in uw slaapkamer past. Meet daarom van tevoren uw slaapkamer van uw woning. Dit voorkomt dat het bed uiteindelijk toch niet past of dat de ruimtes niet te smal worden. Een ander groot voordeel van boxsprings is dat ze leverbaar zijn in diverse materialen en kleuren. Dit maakt dat een boxspring in elke slaapkamer past.

Gerelateerde berichten
Slapen

Wanneer heb je welk materiaal beddengoed nodig?

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor de algemene gezondheid en het welzijn, en het beddengoed dat u kiest kan een grote invloed…
Slapen

Je eigen slaapkamer inrichten

5 Minuten lezen
Je eigen slaapkamer inrichten is een leuke en creatieve manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. U kunt kiezen uit verschillende…
Slapen

Dingen die je niet moet doen voor het slapen gaan

2 Minuten lezen
Wist je dat je 30% meer kans hebt om obesitas te krijgen als je minder dan zes uur per dag slaapt.Het lichaam…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *