NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Boxsprings zorgen voor minder lichamelijke klachten

2 Minuten lezen
boxspring met kussen

Wanneer u lichamelijke klachten heeft, kan dit uw nachtrust negatief beïnvloeden. Boxsprings zijn bedden die deze klachten kunnen verminderen. Door de speciale manier waarop de bedden zijn gebouwd, krijgt uw lichaam een betere ondersteuning tijdens het slapen. Hierdoor krijgt uw lichaam meer rust en rust u zelf ook beter uit. Hoe boxsprings in uw woning hiervoor zorgen leest u hieronder.

De opbouw van Boxsprings

Door de opbouw van boxsprings kunnen deze bedden u een betere ondersteuning en slaaphouding bieden tijdens het slapen. De bedden zijn namelijk anders opgebouwd dan normale bedden met een houten lattenbodem.

Een boxspring bestaat uit meerdere onderdelen. Het belangrijkste kenmerk van deze bedden is het onderste gedeelte. Dit gedeelte bestaat uit een houten of metalen frame met daarin het onderste matras. Dit matras is voorzien van een goede vering. Bij boxsprings wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende soorten. Zo zijn er bedden met pocketveringen en bedden met bonellveren. De onderste matrassen die pocketveren bevatten, hebben meerdere veren die afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Dit zorgt ervoor dat uw lichaamsgewicht minder gelijkmatig wordt verdeeld over het matras. Dit geeft tijdens het slapen een stabielere en comfortabelere houding. Bonellveren zijn veren die aan elkaar zijn verbonden. Hierdoor wordt het lichaamsgewicht gelijkmatiger over de veren verdeeld. 

Bovenop het onderste matras van boxsprings komt het normale matras te liggen. U kunt zelf een keuze maken uit het soort matras. Vaak wordt er voor een matras met dezelfde vering gekozen als het onderste matras. Dit zorgt ervoor dat de veringen elkaar beter ondersteunen. Matrassen zijn verder verkrijgbaar in diverse soorten. Het verschil zit voornamelijk in het soort materiaal. Ook de hardheid kan verschillen. Ieder persoon heeft hier een andere voorkeur voor.

Bovenop het bovenste matras is het mogelijk om een topper te leggen. Een topper is een dun matras. Dit matras kan extra stevigheid geven. Dit is vooral aan te raden bij zwaarlijvige mensen. Voor mensen die liever wat meer in het bed weg zakken, zijn er ook toppers leverbaar die juist een zachtere ondergrond bieden.

De instaphoogte van boxsprings

Kenmerkend voor boxsprings is de hoogte van het bed, deze maakt de woning stijlvol. Dit heeft veel voordelen. Zo is het vanwege de hoogte gemakkelijker om in en uit het bed te stappen. Vanwege de hoogte hoeft u minder inspanning te leveren. Dit is zeer prettig wanneer u lichamelijke klachten heeft. Zo past er altijd een bij uw interieur in huis.

Boxsprings met een verstelbare bodem

Er zijn ook boxsprings beschikbaar die een elektrisch verstelbare bodem hebben. Wanneer u lichamelijke klachten heeft, bijvoorbeeld rug of nekklachten, kan dit een uitkomst zijn. Door het voeteneind te verhogen, kan er druk van de rug gehaald worden tijdens het slapen. Dit heeft als resultaat dat uw rug meer rust krijgt tijdens het slapen. Hierdoor kunnen de rugklachten afnemen en heeft u een betere nachtrust. Zo haalt u professioneel comfort in huis. U richt uw eigen woning helemaal in zoals u dat wilt.

Gerelateerde berichten
Slapen

Wanneer heb je welk materiaal beddengoed nodig?

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor de algemene gezondheid en het welzijn, en het beddengoed dat u kiest kan een grote invloed…
Slapen

Je eigen slaapkamer inrichten

5 Minuten lezen
Je eigen slaapkamer inrichten is een leuke en creatieve manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. U kunt kiezen uit verschillende…
Slapen

Dingen die je niet moet doen voor het slapen gaan

2 Minuten lezen
Wist je dat je 30% meer kans hebt om obesitas te krijgen als je minder dan zes uur per dag slaapt.Het lichaam…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *