NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Hoeveel kilowatt heeft jouw pelletkachel nodig?

2 Minuten lezen
Lamp - Kilowatt

Je hebt ervoor gekozen om op een duurzame manier je huis te verwarmen. Je wilt een pelletketel kopen. Echter zijn er nog een aantal keuzes die je moet maken. Je moet kijken welk model pelletkachel je wilt hebben. Welk merk pelletkachel je wilt hebben. Welke afmetingen de pelletkachel moet hebben. Erbovenop komt ook nog eens dat je moet kijken naar hoeveel kilowatt je pelletkachel moet hebben!

Vermogen in kilowatt

Kilowatt bepaalt het vermogen. Het vermogen laat de energie per tijdseenheid zien. Dus hoeveel energie er per seconde, minuut, uur etc. opgewekt wordt. Normaal gesproken wordt er met Watt per seconde bedoeld. Je zou natuurlijk kunnen denken ik wil dat mijn pelletkachel zo snel mogelijk zoveel mogelijk energie opwekt. Op deze manier krijg ik het sneller warm in huis. Echter is dit niet slim om te doen. De pelletkachel zal meer elektriciteit verbruiken en dus ook meer pellets nodig hebben om daarin te kunnen voorzien. De ruimte kan op een gegeven moment te warm worden. Hiernaast zorgt de snelheid en hoge hitte ervoor dat de kamer zo snel en veel verwarmd wordt dat de pelletkachel behoorlijk snel weer uitgezet zal worden. De pelletkachel zal dus eigenlijk merendeels van de tijd uit staan in plaats van aan. Dit is natuurlijk zonde.

Minimum vermogen

In plaats van tijdens het zoeken naar een pelletkachel je te focussen op het maximaal aantal vermogen is eigenlijk het minimum vermogen nog belangrijker. Het minimum vermogen is namelijk het aantal vermogen waar jouw pelletkachel in staat op het moment dat de pelletkachel in zijn allerlaagste stand staat. Het minimum vermogen ligt gemiddeld rond de 2,5 kilowatt. Zodra je een pelletkachel aandoet zal hij meestal rond het minimum vermogen aanstaan. Het maximum vermogen zal niet erg vaak gebruikt worden.Om deze reden is het belangrijker om het minimum vermogen na te gaan in plaats van het hoogst aantal vermogen.

Oppervlakte

Om het juist aantal benodigde kilowatt te berekenen of in te kunnen schatten zijn de afmetingen van de ruimte erg belangrijk. Naast de oppervlakte zijn ook de factoren isolatie en positie van de pelletkachel belangrijk. De hoofdregel voor het berekenen van de benodigde kilowatt is dat je 1 kilowatt nodig hebt per 25m3 of 10m2. Aan de hand van deze formule kan je inschatten hoeveel kilowatt er nodig is om de ruimte volledig te kunnen verwarmen. Het wordt aangeraden om altijd minimaal 1 a 2 kilowatt meer te nemen dan berekend.

Tips

Bij het kopen van een pelletkachel zijn er een aantal punten die je in je achterhoofd moet houden op het gebied van vermogen. Zo is niet een must om een pelletkachel met een zo hoog mogelijk vermogen aan te schaffen, maar kun je je beter focussen op het minimum vermogen. Het aantal vermogen dat nodig is om de ruimte te verwarmen kan je inschatten aan de hand van de volgende vuistregel: 1 kilowatt per 23m3 of 10m2.

Gerelateerde berichten
Energie

Wat zijn de verwachtingen voor de energieprijzen?

2 Minuten lezen
Door naar de verwachting van de energieprijzen te kijken, kan er een inschatting gemaakt worden of u goedkoper uit bent bij uw…
Energie

Hoeveel providers en energieleveranciers zijn er?

1 Minuten lezen
Ben u op zoek naar een voordelig internet voor uw huis? Providers is de voordelige online partner. Maar wat heeft https://www.providers.nl/ eigenlijk…
AlgemeenBesparenBeveiligingEnergieHuisInterieurKlussenSanitairSlapenSlotenTuinVastgoedVerhuizen

Category

1 Minuten lezen
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *