NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Zeven dingen die je nooit moet doen als je je huis onder hoge druk wast

3 Minuten lezen
zelf huis schoonmaken

Als het tijd is om uw huis onder hoge druk te wassen, lijkt het misschien een taak die iedereen kan doen door een machine te huren en aan het werk te gaan. Voor de meeste mensen lijkt een hogedrukreiniger gewoon een krachtige slang die zelfs een tiener kan bedienen en goed werk kan leveren. Een hogedrukreiniger is echter een uiterst krachtig hulpmiddel dat veel ervaring en vaardigheid vereist om veilig te kunnen werken. In dit artikel hebben we enkele dingen uiteengezet die u nooit moet doen als u een hogedrukreiniger in uw huis gaat gebruiken. Besteedt u het schoonmaken liever uit aan een professioneel bedrijf? Schakel dan BMND in voor uw woning.

1 – Veiligheidsproblemen negeren

Het belangrijkste dat u moet vermijden bij het onder hoge druk wassen van een huis, is het negeren van de veiligheid voor en tijdens het reinigingsproces. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u het reinigingsproces veilig voltooit: Draag altijd beschermende kleding. Zorg ervoor dat het gebied dat u gaat schoonmaken vrij is van vuil. Beveilig of verwijder alle spullen die gemakkelijk kunnen loskomen tijdens het schoonmaken. Beantwoordt al uw vragen over het gebruik van het schoonmaakapparaat. En behoudt aandacht voor je omgeving.

2 – Te veel druk uitoefenen

Het is altijd het beste om een ​​hogedrukreiniger op de laagst mogelijke stand te starten, hierdoor krijgt u een idee van de manier waarop de machine werkt. Het geeft je ook een idee van hoe krachtig de verstuiving is op de laagste stand. Op volle kracht van de reinigingsmachine beginnen kan niet alleen uw huis beschadigen, het kan ook leiden tot ernstig letsel als u er geen controle meer over heeft. Door langzaam te beginnen en de druk zo nodig op te voeren, kunt u zich aanpassen aan de kracht en de wasmachine veilig bedienen. 

3 – Beginnen met een te strak patroon

Wanneer u begint met reinigen met een hogedrukreiniger, begin dan altijd met brede, gelijkmatige bewegingen. Dit is nog een geweldige manier om u te helpen wennen aan de kracht voordat u zich op kleinere gebieden gaat concentreren. Brede, gelijkmatige streken helpen ook de afwerking van uw huis te beschermen door de druk over een groter oppervlak te verspreiden.

4 – Regelrecht in de hoeken spuiten

Blaas nooit een stroom uit de hogedrukreiniger rechtstreeks in een hoek. Dit zal de waterstroom direct terug naar u leiden en kan leiden tot letsel aan uw ogen, hoofd of gezicht als er een stuk puin wordt losgemaakt tijdens het proces. Op zijn minst kom je terecht met kletsnatte kleren. Was elke afzonderlijke kant van de hoek met langzame, gelijkmatige bewegingen om elke kant schoon te krijgen.

5 – Alleen water gebruiken

Gebruik een combinatie van reinigingsoplossing en kraanwater in uw hogedrukreiniger. Afhankelijk van de sterkte en potentie van de reinigingsoplossing werkt een 50/50 verhouding vaak het beste. Het water in een hogedrukreiniger is slechts het voertuig dat het schoonmaakproduct aflevert, het mag er geen vervanging voor zijn. Het gebruik van alleen water geeft je niet de heldere, verjongde look die je probeert te bereiken door je huis onder hoge druk te wassen.

6 – Eerst je ramen schoonmaken

Het reinigen van uw ramen nadat u uw huis onder hoge druk heeft gewassen, wordt ten zeerste aanbevolen. De spray van een hogedrukreiniger is moeilijk te beheersen en zal niet altijd precies daar worden geconcentreerd waar u het wilt hebben. Aangezien u bij het wassen van het huis onvermijdelijk wat verstuiving en ander vuil op uw ramen krijgt, is het het beste om uw raam schoon te maken na een hogedrukreiniging om te voorkomen dat u ze twee keer moet schoonmaken.

7 – Negeer elektrische gevaren

Negeer nooit open elektriciteitskasten of losse elektrische aansluitingen aan de zijkant van uw huis. Als ze niet goed worden afgedicht en niet worden onderhouden, kunnen deze snel brandgevaar opleveren bij het wassen onder hoge druk. Zorg ervoor dat u eventuele elektrische problemen oplost voordat u met hogedrukreiniging begint.

Professionele hogedrukreinigers

Hoewel het misschien lijkt alsof het u wat geld kan besparen door uw eigen hogedrukreiniging te doen, zijn de potentiële gevaren het niet waard om een ​​paar euro’s te besparen. Professionele schoonmaakbedrijven hebben de ervaring en apparatuur om uw huis veilig en effectief onder hoge druk te wassen. Zulk werk is gegarandeerd veilig waardoor u zich ontzorgd kunt voelen in de wetenschap dat een professional uw hogedrukreinigingstaak uitvoert.

Gerelateerde berichten
Klussen

De evolutie van vloeregalisatie in de bouwsector

2 Minuten lezen
In de snel veranderende wereld van de bouw heeft de technologie voor vloeregalisatie een lange weg afgelegd. Traditionele methoden worden geleidelijk vervangen…
Klussen

Industriële schoonmaak

1 Minuten lezen
Industriële schoonmaak is geen keuze, het is een zakelijke noodzaak. Een schone en georganiseerde industriële omgeving is de kern van operationeel succes. In…
Klussen

Waar moet je rekening mee houden als je een woning wilt ontruimen?

2 Minuten lezen
Als je een woning wilt ontruimen, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een aantal belangrijke…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *