NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Originele huishoudtips

2 Minuten lezen
dweilen op houten vloer

Ben jij ook niet zo een fan van het huishouden doen? En kan je wel een paar originele huishoudtips gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want in dit artikel vertellen we jou de meest originele en zeer concrete huishoudtips. Waarmee jij niet alleen je huishouden, maar ook je dagelijks leven, net wat makkelijker kunt maken.

Kabels labelen en ordenen

Tegenwoordig heeft iedereen zo veel elektronische apparatuur dat je overal in huis kabels, snoertjes en stekkerdozen hebt liggen. Als je dit een beetje netjes wegwerkt achter een kast of gordijn is dit natuurlijk niet een ontzettend groot probleem. Maar dit wordt het wel wanneer je om wat voor reden dan ook, de stekker uit het stopcontact moet halen. Dan zitten alle snoertjes door elkaar en weet je niet meer welke stekker van welk apparaat is.

Hier hebben wij een originele oplossing voor bedacht. Namelijk je kabels labelen met oude klipjes van broodzakken. Deze kan je gemakkelijk om snoeren heen doen en benoemen met zwarte pen. Hierdoor weet je de volgende keer precies welke snoer bij welk apparaat hoort. Ook de vloer dient er netjes uit te zien. Bij AJM van Houdt leer je alles over parket en houten vloeren.

Makkelijker je bed verschonen

Het bed verschonen is een van de lastigste dingen van het huishouden. Het gaat eigenlijk nooit gemakkelijk. En omdat het zo een gedoe is wordt het vaak uitgesteld. Maar wij hebben een tip die het bed verschonen iets dragelijker maakt.

Haal ‘s ochtends je bed af, doe hem direct in de wasmachine en de droger, en maak je bed ‘s avonds weer op. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste lijkt je bed verschonen hierdoor minder werk, omdat je niet alles in een keer doet. Ten tweede hoef je het beddengoed niet op te vouwen en in de kast te leggen, maar kan je het direct weer op het bed doen. En ten derde heb je op deze manier in principe maar een paar beddengoed nodig. Al raden we wel aan om er toch een extra in huis te hebben.

De vaatwasser is niet alleen voor de vaat

Wanneer jij de vaatwasser uitsluitend voor de vaat gebruikt is dit een hele goede tip. Je moet er maar net opkomen, maar de vaatwasser kan voor veel meer spullen gebruikt worden. Vooral als je kinderen hebt is dit een goed oplossing. Op het speelgoed van je kinderen kunnen veel bacteriën komen te zitten. Daarom is het een goed idee om af en toe het speelgoed van je kinderen (wat tegen water kan), in de vaatwasser te doen. Daarnaast kan je ook een bloemenvaas of stenen onderzetters gemakkelijk in de vaatwasser doen.

Koken in één pan

Voor sommige mensen lijkt deze tip misschien vanzelfsprekend, maar voor andere misschien ook totaal niet. Sommige mensen halen namelijk alles uit de kast om zo goed mogelijk te koken, maar maken het daardoor eigenlijk alleen maar moeilijker voor zichzelf. Bovendien zorgen ze hierdoor voor meer vaat. Wanneer je bijvoorbeeld spaghetti kookt, kan je de saus best wel in een pan maken. Je kan de groente, het gehakt, en vervolgens ook de saus gemakkelijk in een pan gooien. Dit scheelt een hoop voor de afwas.

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: Geniet van frisse lucht zonder insecten en ontdek handige tips!

2 Minuten lezen
Heb jij ook zo’n hekel aan muggen en vliegen in huis, maar wil je wel graag frisse lucht binnenlaten? Een plissé hordeur…
Huis

Duurzame houtsoorten

1 Minuten lezen
Je wilt graag met de tijd meegaan en je huis zowel binnen als buiten wat duurzamer maken. Je dacht eraan om terras…
Huis

Maak je huis duurzamer met lange termijn investeringen

2 Minuten lezen
Door je woning duurzamer te maken stijgt niet alleen de woningwaarde, maar verbruik je woning ook minder energie. In deze blog lees…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *